24-March-2022 Fly to Lukla and Trek to Phakding

24-March-2022 Fly to Lukla and Trek to Phakding

Kl 07, Äntligen kom vi till Lukla och solen hälsade oss välkomna. Dimman i bergen har ställt till det för flyget i två dagar, men vi lyckades komma med ett av få plan som gick på morgonen.
Flygningen var magiskt inne bland de snötäckta topparna, men landningen fick pulsen att stiga rejält. Landningsbanan var kortare än jag kunde föreställa mig, och slutar abrupt med bergsväggen…..
Efter en snabb frukost började vandringen bland grönskan. Där mötte vi packdjur och sherpor som bar uppemot 90kg. Många av dem på väg i ett galet tempo mot BaseCamp och expeditionerna som ligger och acklimatiserar där. Vår sherpa bär ”bara” knappa 40kg med hjälp av ett band runt pannan. Här är väldigt få vandrare, så vi kan verkligen njuta och ta det vår takt.
Men nu är det läggdags inför ännu en tidig morgon och en rejäl stigning. Eftersom vi kom upp en dag försenat kommer vi att vandra lite längre vissa dagar, men upp kommer vi har vår sherpa Dikki lovat oss. Jag litar fullständigt på denna kunniga och underbara människa:) Hon har förresten varit uppe på toppen av Everest …RESPEKT!!
Jag är helt tagen av att vara här och ser med spänning framemot hur det kommer att bli tuffare och tuffare, för det kommer det har Dikki också lovat oss!
/Pia

Our Dispatches